Национален театър Марин Сореску - Крайова, Румъния

Национален театър “Марин Сореску” в Крайова е една от най-старите и същевременно – утвърдени културни институции в Румъния, а и в Югоизточна Европа. С история на повече от век и половина театърът дава насока и облик на културния живот както в Крайова, така и в Румъния. Национален театър “Марин Сореску” е партньор на Община Велико Търново по проекта “FairDeal”

Двустранна търговска камара България - Румъния

Водеща цел на организацията е да насърчава, развива и подкрепя българските и румънските бизнес общности и да стимулира промишлеността и търговския обмен между двете държави. Камарата осигурява целенасочена подкрепа за фирми, чиито интереси са свързани с навлизане, позициониране и износ на българския и румънския пазар, като последните са изцяло в сферата на проекта “FairDeal”.

Dimanche Association - Крайова, Румъния

  Dimanche Association – Асоциация “Диманш” – е неправителствена организация, базирана в Крайова. Тя обединява франкофоните и франкофилите от Крайова и Олтения. Асоциацията се подпомага главно от преподаватели по френски език и култура в университета в Крайова. Асоциация “Диманш” е партньор на Община Велико Търново по прокета “FairDeal”